Helpdesk

/Helpdesk
Helpdesk 2018-02-12T16:13:23+00:00

Support door GIS-specialisten

Eén van de belangrijkste doelstellingen binnen Esri BeLux is het voorzien van een efficiënte en kwaliteitsvolle ondersteuning aan de klanten. Er zijn 3 mogelijkheden om contact op te nemen met het Support Team van Esri BeLux:

Het contactformulier

E-mail:     support@esribelux.com

Telefoon (kantooruren):    +32 (0)2 461 37 32

Hoe worden kaarten gemaakt? 2018-02-01T09:48:43+00:00

Een kaart bestaat uit een basiskaart en een aantal extra lagen. U kunt ArcGIS for Desktop-software en / of ArcGIS Online gebruiken om een kaart met lagen te maken. Eerst voegt u zelf de basiskaart toe (persoonlijke gegevens) of downloadt u deze van internet (open gegevens). Vervolgens kunt u extra lagen aan uw database toevoegen waarna de kaart kan worden gebruikt voor verdere analyse. U kunt gegevens maken met uw eigen geoprocessing-tools of deze downloaden van internet – na het kritisch te hebben geëvalueerd.

Hoe kan ik mijn kaart bewerken voordat ik afdruk? 2018-02-01T09:37:46+00:00

Als u uw kaart wilt afdrukken, moet u de lay-out bepalen. Dit kan worden gedaan met ArcGIS for Desktop. U kunt uw kaart een titel geven, een legende invoegen, de schaal weergeven, het afdrukformaat kiezen, een kader toevoegen, enz.

Hoe kan ik ruimtelijke problemen oplossen? 2018-02-01T09:33:44+00:00

Het oplossen van ruimtelijke problemen wordt eenvoudiger wanneer u GIS-software gebruikt. Er zijn verschillende geoprocessing-tools beschikbaar om te gebruiken, zoals buffer, clip, intersect, union, merge en spatial join.

Hoe kan ik geografische informatie delen? 2018-01-31T17:35:49+00:00

Uw kaarten, modellen, “toolboxen” , enz. Delen met uw collega’s of anderen, verbetert de interne efficiëntie. ArcGIS: u kunt uw modellen / toolboxen delen met de gegevens, of u kunt uw gegevens verpakken met het model / de toolbox. Verder kunt u er ook voor kiezen om uw gegevens te delen met uw eigen ArcGIS voor Server of door ArcGIS Online te gebruiken.

Hoe kan ik ruimtelijke analyse uitvoeren met ArcGIS voor Desktop? 2018-01-31T17:32:34+00:00

ArcGIS voor Desktop biedt verschillende mogelijkheden om ruimtelijke analyse uit te voeren. Er zijn vier categorieën van ruimtelijke analyse: nabijheid, overlay, statistische en temporele analyses.

Hoe kan ik mijn eigen web apps maken? 2018-01-31T17:26:45+00:00

Nadat u een kaart hebt gemaakt in ArcGIS voor Desktop of in ArcGIS Online, kunt u deze op verschillende manieren delen. Een van deze deelopties is om een webapp te maken.

U kunt verschillende sjablonen kiezen en meer opties toevoegen aan deze webapp. Bijvoorbeeld: u zou de optie ‘afdrukken’ kunnen toevoegen. Het is geheel aan u om te bepalen wat externe gebruikers (niet) kunnen doen met uw kaart. Hier vindt u een voorbeeld van een web-app: http://gis.irisnet.be/bruciel/#U kunt belangrijke sites in Brussel lokaliseren en ze in de loop van de tijd vergelijken – dit was een van de opties die door de maker van deze web-app werd voorzien.

Hoe kan ik mijn kaart op mijn eigen website publiceren? 2018-01-31T17:23:47+00:00

Nadat u een kaart hebt gemaakt in ArcGIS voor Desktop of in ArcGIS Online, kunt u deze op verschillende manieren delen. Een van deze deelopties is om de kaart in uw eigen website te integreren. Dit kan eenvoudig worden gedaan door de HTML-code te kopiëren en te plakken die automatisch wordt gegenereerd door het ArcGIS Online-platform.

Wat is ArcGIS Server en waar dient het voor? 2018-01-31T17:18:29+00:00
 • ArcGIS voor Server is een webgebaseerd geografisch informatiesysteem waarmee u uw gegevens kunt delen met anderen die toegang hebben tot de GIS-server. Het werken met een GIS-server heeft verschillende voordelen:

  Al uw gegevens kunnen centraal worden beheerd
  Meerdere gebruikers hebben toegang tot dezelfde gegevens
  De gebruikers hebben toegang tot de meest recente en correcte gegevens
  Bewerking door meerdere gebruikers.

Contactformulier voor support

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, pdf.
  Door uw vraag in te dienen, geeft u ons uw toestemming om per e-mail en / of telefoon contact met u op te nemen met betrekking tot uw specifieke vraag. Hieronder heeft u de mogelijkheid om andere interessante informatie over ESRI Belux en GIS-oplossingen te krijgen. Probeer het. Als u het niet leuk vindt, kunt u zich meteen afmelden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.